Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar gostovao na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BIH

 

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar sudjelovao je na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BIH koji se ove godine održava od 20.- 28. listopada.

Lutkarsko kazalište Mostar  se na ovom festivalu predstavilo u sklopu Dječjeg programa sa predstavom Oholica u režiji Milene Blažanović.

Dvije izvedbe predstave Oholica  Lutkarskog kazališta Mostar  bile su  programu  27.10. u Osnovnoj školi Bijela i obdaništu Dubrave.

U sklopu ovogodišnjeg Dječjeg programa festivala osim Lutkarskog kazališta Mostar svoje predstave igrale su kazališne kuće iz Banja luke, Sarajeva, Živinica i Beograda.

Inače, Susreti pozorišta / kazališta u Brčkom osnovani su prije 49. godina. U svojoj, gotovo pola stoljeća, dugoj tradiciji Susreti su mijenjali svoja pravila i propozicije organizacije, produkcije, strukturu vrednovanja i nagrađivanja predstava i pojedinaca, načina selekcije i odabira predstava. Na početku, bili su to Susreti BH teatara, sa domaćim dramskim stvaralaštvom, zatim Susreti BiH teatara sa internacionalnim učešćem predstava, koje se igraju po tekstu bh. autora ili autora koji pišu na jednom od službenih jezika u BiH. Od ove godine to su „Internacionalni teatarski Susreti“, na kojima mogu učestvovati svi teatri, (iz BiH i inozemstva), sa kvalitetnim predstavama neovisno od jezika na kojem je dramski tekst pisan ili igran, pod uvjetom da je preveden, da se igra, ili da je titlovan, na jednom od službenih jezika u BiH.

Nakon povratka sa ovog festivala ekipu Lutkarskog kazališta Mostar očekuju brojne aktivnosti s obzirom da je u tijeku proslava 70. obljetnice kazališta.

Više o narednim aktivnostima pratite putem web stranice lutkamo.com.

 

 

 

 

 

Vaše Lutkarsko kazalište Mostar 

Since 1952.

 

Lutkarsko kazalište Mostar 2022. Izrada web shopaeinženjering Studio Mostar.