Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar otputovao u Osijek na 29. SLUK- Susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske

 

 

 

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar nakon uspješnog gostovanja na lutkarskom festivalu u Karlovcu ovog tjedna putuje na još jedan prestižni festival.

Riječ je o sudjelovanju na 29. SLUK-Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske koji se održava u Osijeku od 31. svibnja do 4. lipnja.

  1. SLUK održava se u organizaciji Hrvatskog centra UNIMA i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku uz partnere Akademiju za Umjetnost i kulturu, Državni arhiv u Osijeku, Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku i Kulturni centar Osijek.

Kroz pet dana trajanja festivala će na 5 lokacija biti izvedeno 10 predstava u natjecateljskoj konkurenciji i 7 predstava u popratnom programu.

Lutkarsko kazalište Mostar će se na ovom festivalu predstaviti u popratnom programu sa predstavom Oblaković Mali, redateljice Maje Lučić.

Riječ je o prelijepoj priči o značaju obitelji kao temelju svakog društva te jačanju obiteljske zajednice i međusobnoj podršci svih njenih članova a ispričanu kroz čudesni svijet oblaka.

Predstava Lutkarskog kazališta Mostar će na programu biti 1.6. u 10 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića.

Zbog sudjelovanja ansambla na 29. SLUKU ovaj tjedan u Lutkarskom kazalištu Mostar  neće biti održani redovni termini predstava.

Zatvaranje sezone i završna predstava za našu vjernu publiku predviđena je sredinom mjeseca lipnja nakon čega slijedi rad na novoj predstavi čiju režiju također potpisuje redateljica Maja Lučić. Obzirom da je riječ o predstavi Božićno-novogodišnje tematike premijeru možemo očekivati krajem 2023. godine.

 

Lutkarsko kazalište Mostar 2022. Izrada web shopaeinženjering Studio Mostar.