Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

„Kako rastu djeca“  Gradskog kazališta lutaka- Split  gostuje u Lutkarskom kazalištu Mostar

 

Nastavak Revije lutkarskih kazališta u sklopu 70.obljetnice Lutkarskog kazališta Mostar

 

U Lutkarskom kazalištu Mostar nastavlja sa Revija lutkarskih kazališta povodom 70. obljetnice rada.

Na daskama Lutkarskog kazališta Mostar svoje lutkarsko umjeće predstaviti će Gradsko kazalište lutaka- Split.

Oni će se predstaviti sa svojom predstavom „Kako rastu djeca “.

 Gostujuća predstava će se igrati u dva termina:  24.10. u 18 sati biti će predstava za građanstvo dok će slijedećeg dana, 25.10. u 11 sati predstava biti upriličena za mališane osnovnih škola I vrtića.

O predstavi:

Grigor Vitez začetnik je hrvatskog modernog pjesništva za djecu, a njegovo ime nosi i najvažnija godišnja nagrada hrvatskim autorima za književni tekst i ilustraciju za djecu.

Vitezov poetski svijet djetinjstva glumac Franjo Đaković najmlađima donosi  igrom, naracijom, sviranjem, pjevanjem i korištenjem elemenata kamishibai teatra , tradicionalnog japanskog putujućeg kazališta.

„Pred autorskim timom ove predstave kojom smo željeli prije svega donijeti Vitezove stihove na scenu, nije bio lagan zadatak. Poezija jest divna, ali djeca na sceni žele priču i igru; priču koja ima početak, zaplet i rasplet.

Odlučili smo se poigrati značenjem pjesnikovog prezimena. U našoj je priči glavni junak dječak Grigor koji želi postati vitez. Pažljivim izborom pjesama pokušali smo prikazati i razvojne faze djeteta od dojenačke dobi sve do odrastanja.  Svaka od pjesama tako ilustrira jedan korak ka odrastanju, a između tih poetskih ilustracija pratimo nevolje i uspjehe jednog dječaka na putu prema cilju. Poetsko i prozno stapaju se tako u jedinstvenu priču kao što to mora biti. Bilo bi lijepo poučiti djecu dok se otvor mirnog zdenca u kojem stih može odjeknuti snagom praska ne zatvori, kako su poezija i proza života dva imena iste tajne.“

Redatelj predstave je Bojan Brajčić.

Ulaz na ovu predstavu kao i za  sve ostale u sklopu Revije je besplatan.

Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da svoje mjesto za termin u ponedjeljak 24.10. osigurate rezervacijom putem naše web stranice 

 

 

 

 

 

 

Vaše Lutkarsko kazalište Mostar 

Since 1952.

 

Lutkarsko kazalište Mostar 2022. Izrada web shopaeinženjering Studio Mostar.