Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Održana premijera predstave Čudo Badnje večeri

 

 

 

Dana 22.11.2023. godine sa početkom u 18 sati održana je premijera predstave Čudo Badnje večeri.

Predstava Čudo Badnje večeri rađena je pod redateljskom palicom Maje Lučić, doktorice umjetnosti i  profesorice  Odsjeka za kazališnu umjetnost u Osijeku. Scenograf predstave je Mario Tomašević, dok je za glazbu odgovoran Petar Eldan. U predstavi glume Marta Haubrich, Anela Planinić Škutor, Ivan Nevjestić, Ana Kordić, Dino Gluhović i Stanko Bošnjak.

Čudo Badnje večeri je Zimska priča o neobičnoj djevojčici koja svojom toplinom ugrije srce čangrizavog starca vraćajući mu vjeru u ljubav, u čudo, u… Božić.

 

”Iako je rad na predstavi počeo tijekom ovog ljeta, pravljena je u blagdanskom raspoloženju. Tematika je o toplim srcima, o tome kako trebamo za Božić i za ovo blagdansko vrijeme biti topli i otvoreni prema drugima, jer najviše što fali u ovom današnjem svijetu jeste topla riječ. Zato nam je drago da ćemo mi kao i uvijek širiti jednu plemenitu i toplu riječ, a naši glumci su uložili sav svoj trud i sva svoja srca da ova predstava bude što ljepša”, rekao je o predstavi Tibor Oreč, ravnatelj Lutkarskog kazališta Mostar

 

”Priča je nježna, i nije toliko stvar naglaska na Božić, nego o toplini, ljubavi, kako svi jurimo kroz život, kako nemamo vremena i ne dopuštamo si otvoriti se nekim novim stvarima i čovjeku koji je kraj na nas. U ovoj predstavi smo se trudili dobiti taj neki novi moment, da nije sve tako i da ne treba sve biti tako”, istaknula je redateljica.

 

Prva repriza predstave Čudo Badnje večeri igrati početkom mjeseca prosinca a zbog velikog zanimanja publike predstava će se prikazivati u više termina u prosincu.

 

 

 

Lutkarsko kazalište Mostar 2022. Izrada web shopaeinženjering Studio Mostar.