Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Održana tiskovna konferencija povodom premijere predstave Utopija

 

 

 

U povodu sutrašnje premijere predstave Utopija, Lutkarskog kazališta Mostar(sezona: 2023./2024.) danas je na kazališnoj sceni održana konferencija za novinare na kojoj su o predstavi govorili: Tibor Oreč, ravnatelj Lutkarskog kazališta Mostar i jedan od glavnih glumaca, redatelj Vanja Jovanović(Osijek/ ADU Zagreb), Mario Tomašević iz Sinja, koji je zadužen za vizualni identitet predstave, te glumci:Marta Haubrich, Anela Planinić Škutor i Ivan Nevjestić.

 Prema riječima Tibor Oreča, ravnatelja Lutkarskog kazališta Mostar umjetnost je sastavni dio života i bez umjetnosti ne možemo u potpunosti izgraditi sebe. Bez umjetnosti  bi postali samo prazne ljušture. Kroz povijest  propadala su  mnoga kraljevstva, carstva i države ali jedina konstantna je bila umjetnost koja je ljude oduvijek vukla, tjerala na bolje sutra i stvaranje ljepšeg i plemenitijeg svijeta.

Utopija, kako je istaknuo redatelj Jovanović, bavi se značajem umjetnosti, kako u životu pojedinca, tako i u životu jedne obitelji, jedne nacije, jedne civilizacije i jednog svemira. -Predstava metaforički stavlja u fokus raspad jedne civilizacije i jednog svemira, a radnja prati obitelj slikara i njihovu najmlađu članicu Martu.

 Glumci Lutkarskog kazališta Mostar na današnjoj press konferenciji izrazili su zadovoljstvo suradnjom s hrvatskim umjetničkim dvojcem Jovanović- Tomašević, zbog njihovog artističkog i jednostavnog pristupa kreativnom procesu. Podsjetimo glazbu za predstavu radio je Marin Živković, asistentica dramaturgije je Hana Kunić, majstor tona Dario Šunjić, majstor svjetla:Arijan Knezović, a scenski majstori: Zoran Antonijević i Filip Miljko.

Premijera predstave bit će održana u četvrtak 29.2. sa početkom u 18:00 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar.

Predstava je namijenjena za djecu uzrasta 10+ godina.

Lutkarsko kazalište Mostar 2022. Izrada web shopaeinženjering Studio Mostar.